Neden Shell?..

Parkalı sakallı, kolları havada biri istasyonda dayı dayı yürüyor…. Yürüyüşün aksine adam kibar, ama inandırıcı değil. Belli ki… Shell’in efsanevi Ferrari ruhundan haberdar değil. Hatta çok uzak. Yâni, özetle. Shell TV reklâmları bir facia. Kamyoncuya hitap ediyor. Zaten adamlar yollarda, TV falan izleyemiyor.

Shell Ferrari markası bir araya gelmiş. Rakipsiz efsane doğmuş gelişiyor… Bu ruhtan uzak bir çalışmayı kabul etmek mümkün değil. Bilhassa reklâm yüzü çok çok önemli. Böyle lâlettayin olmamalı.

Fenerbahçe taraftarı olmam beni Shell’e gitmekten alıkoyamadı. Neden mi?..

Motorsporlarını ısrarla desteklediği için. İstasyon kalitesi hep yüksek olduğu için. V-Power çok iyi yakıt olduğu için. Yolda mahçup etmedi. Çalışanlar gerçekten seçme kişiler. Bilhassa otoyollarda Shell kızları öyle güzel karşılıyor ki, ayrılmak mümkün değil. Tuvaletler, market, kasa, keza öyle. Bu nedenlerden dolayı çok memnunum  Shell’den.

En komiğime giden de… Bizim mahçup sakallı gidip adama Ferrari’sini soruyor reklâmda. Sonunda da “Aklı kelden, yakıtı Shell’den…” tekerlemesini yapıyor. İyi de… Görüntüdeki iki erkek de Kel değil?.. Bu nasıl aymazlık anlayamadım? Ama git bak şirket kristâl elma ödülü ile doludur… Başarılarında dolayı!..

Neyse işte. Bu bir reklâm yazısı değil. Eyyamcılık hiç değil.

Siz yine bildiğiniz yerden alın. Ben sadece bilgilendirdim.

(Resimdeki Ferrari,1987-89 arası sınırlı sayıda üretilen F40. Odamda dev posteri var ve her sabah onu izlemeyi seviyorum. O bir fenomen.)

Nurican Hızır 09:09 07 Haziran 2022

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top