4×2 4×4 farkı bilinmiyor mu?

Yıllar önce bir grup karmaşası vardı. Aklımın ermediği. Porsche 911 alıp yarışsan Grup:3. Modifiye ettirsen, Grup:4, daha da modifiye ettirse Grup:5 yarışırdın?.. Gr. 4 ile 5’in farkını bir türlü anlayamamıştım? Babalar 4’te ise 5’e, 5’te ise 4’de atlama şansın hep vardı. Avantajı bol bir düzenlemeydi. Ama, Escort alsan, Grup:1, 2 ve 4 yarışabilirdin. Beşi olmazdı meselâ…

Bir dost sohbetinde böyle bir karmaşanın hâli hazırda sürdüğünü öğrendim?.. Tek yetkili kurum olan Federasyon, 4×4 turbolu otomobillerle, 4×2 turbosuz otomobileri K4 olarak kabul ediyormuş. Bir araştırayım dedim… Dünyada böyle bir uygulama yok. Zaten, fiziken de, mantıken de, teknik olarak da böyle bir şey mümkün değil. Akla ziyan bir iş bu.

Fakat, uygulamada “Ben yaptım, oldu” zihniyeti hâkim. Yâni, ben böyle uygun buldum. Bana ne yap, diyor. Böyle teknik bir konuyu kimin cevapladığını oldukça merak ettim. Sıkı durun… İmza sahibi bir Avukat. Evet, Avukat.

Motorsporlarında hükmün açık, maddenin belli olduğu net konuda bir hukukçunun cevap vermesini anlayamadım?..

Formula dünyası Michael Masi konusunda karıştı biliyorsunuz… Kurullar toplandı, itirazlar oldu, tartışmalar çıktı. Haklılık tartışıldı. Bu toplantıların hiç birinde hukukçuya rastlamadım? Niye?.. Çünkü gerek görülmedi.

Nihayetinde, dünya çapında 100 yarış aracı koşturan bir kuruluşla muhatapsınız. Yerli, Milli falan konularına da girmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Böyle yapınca konu tarafsızlığını yitiriyor çünkü. Ben âdil düşünmeye çalışıp, bir sonuca ulaşmaya çalışıyorum.

Bir taraf bir konuda oldukça ısrarcı ise eğer…

Birilerinin çıkarını gözetiyor zannına ve fikrine kapılıyorum.

Kusura bakamayın ama, hayat bana bu güne kadar böyle söyledi.

Yaşım mı?.. 65 falan…

Nurican Hızır 14:14 05 Haziran 2022

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top