Trans Anatolia’da Ixco rüzgarı

Cumartesi günü İstanbul’dan start alan 10.Trans Anatolia Rally Raid maratonuna takımlar rekabeti farklı bir renk katıyor. İstanbullu doktor sporcu Hüseyin Kurt’un kurduğu Ixco Racing Team, sporcularının ilk iki günde sergiledikleri performansla maratonda liderliği ele aldı. Toyota FJ Crouiser’i ile Ahmet Bağçe-Mert Tepe ikilisi, hem kazandıkları etaplarla hem de ikinci gün sonunda otomobiller kategorisinde liderliklerini koruyarak takımın başarısını en büyük pay sahibi olurlarken, Mitsubishi L200’ü ile Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek (üstte) ikilisi 7’nci, TH2.2 sınıfında ise 4’ncü durumda podyumu soluyorlar.

Takımın ‘baba-kız’ sporcuları Nurullah ve Şevval Ateş ikilisi ise  Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek’in ardından Autopark brandingli Suzuki’leri ile (solda) otomobil kategorisinde genelde 8’nci, sınıflarında ise (TH1.1) 3’ncü durumda gidiyorlar. Cüneyt Avdan’ın direktörlüğünü yaptığı Ixco Racing Team, maraton öncesi federasyondan aldıkları takım lisansı ile katıldıkları maratonda, takıma en son dahil olan Mehmet Tüfekçioğlu-Mehmet Dülgeroğlu ikilisinin Mitsubishi L200’leri ile sınıfları TH2.2’de 6’ncı durumda gidiyor olmasından yana da memnun.

10.Trans Anatolia Rally Raid  maratonunda geride kalan ilk iki gün sonunda 21 ekibin devam ettiği otomobiller kategorisinde dört takım arasında yaşanan tatlı sert rekabette 7 günlük mücadelenin önümüzdeki günlerinde daha renkli geçmesi beklenirken, ajansa yaptığı açıklamada ilk iki gün takım sporcularının sergilediği performanstan yana memnun olduğunu dile getiren Doktor Hüseyin Kurt, 22 Ağustos’ta İstanbul’da tamamlanacak olan maratonda başarılarını sürdürerek hem bireysel hem de Ixco Racing Team olarak takımlar kupası hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

Yazı: Aydın Hoşgör, fotoğraflar: Sinem Hoşgör. Ralli Ajansı, Haymana
18 Ağustos 2020 : 05.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top