Garajında Defender restore ediyor

1979 Samsun doğumlu, büyük dedesinin ismini taşıyor. Kökeni Karadeniz, baba tarafı Rize anne tarafı Trabzon Çaykara’lı. Kız kardeşi, bankacı, kendisinin okuduğu meslek ise ‘harita mühendisliği’. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve fotogrametri mühendisliği mezunu. Eğitimi, harita mühendisliği ve GPRS haritaların düzenlenmesi üzerine ama bu mesleğini yapmadı. Okul döneminde bir reklam ajansında part time çalışmıştı, okul bittikten sonra aynı ajansta fulltime çalışmayı sürdürdü. Harita mühendisliğine dönme hayali içinde hep var oldu fakat yıllar ardında kaldıkça bu hayali ne yazık ki gerçek olamadı ve mesleğine geri dönemedi. On yıldan fazla süreyle aynı ajansta çalıştıktan sonra ayrıldı ve yine reklam üzerine kendi ajansını kurdu. Evli, 7 yaşında oğlu var.

Beş yıldır Bodrum’da yaşıyor. İstanbul’dan kaçma fikri kafasında ilk oluştuğunda, yıllardır gidip geldiği için bildiği bir yer olan Bodrum’u tercih etti, çünkü Bodrum’un 55 km güney doğusunda, Gökova körfezi tarafında bulunan Mazı köyüne yıllarca tatil için gidip gelirdi. Kendisi gibi harita mühendisi olan ve yol projeleri bölümünden mezun eşi ile İstanbul’dan çıkma kararı aldıklarında, bildiği yere, Mazı’ya gitme kararını verdiler. Kendilerine ev yaptı, ilk birkaç yıl Mazı’da yaşadılar fakat oğullarının okul zamanı geldiğinde, Bodrum merkeze taşındılar. Bodrum’a yerleşeli ise beş yıl oldu. İş çevresini ara sıra özlediğinde İstanbul’a gidiyor, 3-5 gün sonra Bodrum’a geri dönüyor.

Bodrum Offroad Kulübü’nün (Bodoff) kurucularından ve halen sayman olarak görev yapıyor. Bodrum’da umulandan fazla offroad merakı olduğu düşüncesinde, çünkü Bodrum yapısal olarak offroada çok uygun. Yazı uzun ve kurak geçse de, kışın yağmuru, çamuru bol olan bir bölge. Toprağı ve taşı bol, büyük şehir gibi asfalt yolları yok. Bu yüzden çok fazla kimsede arazi aracı kullanımı çok yaygın. Ancak, Bodrumluların offroad ve arazi araçlarına duyduğu ilgiyi kulüp olarak aynı ilgi ve desteği göremediklerini düşünüyor. Kulüp olarak bayramlarda kortejlere katılarak, STK’lar ile birlikte arama kurtarma faaliyetlerine dahil olarak kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Evi olarak gördüğü Marmaris’e WRC geldiğinde, 2019’da Kulüp bünyesinde oluşturulan üç araçlık kurtarma ekibinde görevli olarak gitti. Bu görevi ile kendisine güzel bir çevre edindiğine inanıyor, 2020 için de aynı şekilde görev alma niyetinde.

Defender ve offroad aracı merakı, yıllar önce çalıştığı reklam ajansında patronu ile birlikte bir 4×4 araç almakla başladı fakat motor sporlarına ilgisi daha da küçük yaşlarında vardı. İstanbul’daki yaşam tarzı bu isteğini gerçekleştirmeye fazla şans tanımadı ve sadece bazı yarışları seyirci olarak takip etti. Küçüklüğünde oyuncak arabalara olan merakı, büyüdüğünde devam etti ve bu kez oyuncakları büyüttü! Defender projesi için 110 kasa pick-up’u bir ihaleden hurda olarak aldı. Evinin yanında kiraladığı tek katlı garajında restorasyona girişti. Yine 110 kasa kalırken, 5 kapılı arabaya çevrilecek. Motor mekanikten ve boyadan çok fazla anlamadığı için, Bodrum’a yerleşen ve ‘Jeeplere fısıldayan adam’ olarak bilinen Murat Taşlıdağ’ın yönetimindeki Başkan Jeep’den destek alacak, işin geri kalanını ise kendi garajında ve bir yıl süresince kendisi yapacak. Aracı ilk aldığı halini en iyi bilen ve projenin son halini kafasında tasarlayan kişi olarak, bu konuda uğraşmaktan ve yapabilir olmaktan yana çok heyecanlı. Boş vakitlerini dışarıda geçirmektense, arabanın altına yatmaktan, kirlenip yağlanmaktan yana daha mutlu. | Ralli Dünyası Dergisi için yapılmış röportajdan alınmıştır | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, 10 Nisan 2020 : 14.42

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top