YTÜ’den Formula Student’ta üstün performans
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan YTÜ Racing ekibi, ilk defa katıldıkları Formula Student Almanya yarışında tüm klasmanları tamamlayarak ülkemizi başarıyla temsil etti. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan YTÜ Racing Ekibi, dünyanın dört bir yanından 73 ekibin katıldığı Formula Student Almanya’yı 41. sırada tamamladı. YTÜ’lü gençler, ilk kez katıldıkları Almanya yarışlarında sergiledikleri performanslarıyla büyük takdir topladı. Bosch Türkiye’nin 2014 yılından bu yana desteklediği YTÜ Racing ekibi, yarışmaya kendilerine Bosch tarafından hibe edilen aksamları da kullanarak tasarladıkları bir araçla katıldı.
Yarışa hazırlık aşamasında Formula 1, WRC ve Le Mans gibi motor sporlarının en üst seviyelerinde motor kalibrasyonu üzerine çalışan, Bosch Motorsport’tan Eberhard Haberkern Türkiye’ye geldi ve öğrencilerle birlikte kalibrasyon çalışmalarını yürüttü. Hockenheim’da gerçekleştirilen yarışın ilk günündee statik mücadeleler yapıldı. Mühendislik Tasarımı, Maliyet ve İmalat, İş Sunumu gibi disiplinler altında yapılan statik mücadelelere paralel olarak dinamik mücadeleler de gerçekleştirildi. Dinamik disiplinlerde, öğrencilerden imal etmiş oldukları arabaların yarış pistinde yol özelliklerini kanıtlamaları istendi.
Hızlanma, skidpad, otokros, dayanıklılık, yakıt verimliliği gibi başlıklarda araçlarının üstünlüğünü kanıtlamaya çalışan YTÜ Racing ekibi, kısa bir süredir bu yarışlarda yer almasına karşın güzel bir takım çalışması örneği ve başarılı bir performans sergiledi. YTÜ Racing ekibi, gelecekteki yıllarda da farklı ülkelerde gerçekleşecek olan Formula Student yarışlarında yer alıp, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gerekli çalışmalara şimdiden başladıklarını dile getirdiler. Bosch Türkiye ekibi ise önümüzdeki yıllarda takımın katılacağı Formula Student yarışlarında, YTÜ Racing ekibine gerekli desteği sunmaya devam edeceklerini kaydetti.
Formula Student Yarışması’nda ekipler, üretim için değerlendirilecek bir prototip geliştiren bir üretici olduklarını varsayıyor. Öğrenciler, oldukça makul bir maliyetle emniyetli ve iyi sürüş özelliklerine sahip araç geliştirmeye çalışıyorlar. Jüri, yapı, maliyet planlaması ve satış sunumuna dayanarak, her ekibin aracını ve satış planlamasını değerlendiriyor. Kararın geri kalanı, öğrencilerin kendi ürettikleri yarış arabalarının gerçek ortamda nasıl bir performans göstereceğine dair gerçekleştirilen performans testleriyle pistte veriliyor. Formula Student Almanya, 2005 yılından beri gerçekleştiriliyor.
Son Yorumlar