Mardin’in anahtarı Ford’da!

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Mezopotamya Rallisi, 12-14 Kasım tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu?nun incisi olan Mardin?de gerçekleştirilecek. 85.65 km?si özel etap olmak üzere toplam 315.90 kilometreden oluşan ralli, Mardin, Sancar, Çağlar ve Kabala etaplarının üçer kez geçilmesinin başladığı noktada; Cumhuriyet Meydanı?nda sona erecek.

Rallinin organizasyonunu yapan TOSFED, kayıtları 5 Kasım cuma akşamına kadar uzattığını duyurdu. Bunda, beklenen kayıtların henüz federasyona ulaşmamış olması önemli bir etken. Sezon sonu olması, puan hesapları yapılmaması, Mardin’e ulaşım ve lojistiğin bütçesi, takımların ve ferdi yarışçıların güney doğudaki ralliye olan ilgisini törpülüyor.

TOSFED Spor Kurulu Başkanı metin Çeker, bugün Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, kayıtların istenilen düzeyde olmadığını ve ellerine henüz 6 kayıt ulaştığını, bu yüzden son kayıt tarihini Cuma gününe aldıklarını söyledi ve kayıtlar kapanana kadar başvuru beklediklerini söyledi. Çeker, 8-10 araçla da olsa bu ralliyi yapacaklarını belirterek, var olan kayıtlara Ford takımının da kayıtları eklenince istenilen rakamlara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Henüz resmi kayıtları yaptırmayan Ford takımı, özellikle Ford’un önem verdiği ancak bütçe sorunu nedeniyle sponsor olamadığı Mardin Rallisi’nde 8 veya 9 araçla katılmaya hazırlanıyor. Takım direktörü Serdar Bostancı, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada ikisi müşteri olmak üzere 8 araçla Mardin’e gideceklerini söyledi.

Serdar Bostancı, Ford’un Mardin’e katılmayacağını dair çıkartılan spekülasyonların asılsız olduğunu ve bunun da kayıtları son güne bırakmalarının neden olduğunu söyledi. Bostancı, Cengiz Kabatepe’nin yarışma durumu netleştiğinde takım kayıtlarını federasyona ulaştıracaklarını belirtti.

Takım pilotları Yağız Avcı, Orhan Avcıoğlu, Murat Bostancı ve Emre Yurdakul ile iş seyahati engel olmazsa katılacak olan Cengiz Kabatepe’nin yanı sıra İzmitli Ferhat Tanrıbilir’e ve İstanbullu Burcu Burkut Erenkul’a servis vereceklerini açıklayan Serdar Bostancı, iki müşteri aracı ile daha görüşmeyi sürdürdüklerini ve bunların da olumlu sonuçlanması halinde 9’u bulacaklarını ekledi.

Bu arada Mardin Rallisi’ne olan kayıtları dikkatle izlediklerinin altını çizen Serdar Bostancı, kayıtların çok düşük kalması halinde takım olarak Mardin’de yalnız kalmak istemeyeceklerini de ifade etti.

Mardin’e Fiesta ile katılması beklenen 2010 Türkiye Historic Ralli Şampiyonu Kemal Gamgam, Parkur Racing’in patronu Kerem Üstünkaya’nın Evo 9’u yarışma kararını aldı. Bostancı, Gamgam’ın Mardin’e kaydını Fiesta ile yaptırdıklarını, Evo 9’dan yana karar alması üzerine programdan çıkardıklarını söyledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top