Levent Kantürk, İstanbul’da Fiesta keyfi sürecek!

İstanbullu ‘eski tüfek’ rallicilerden Levent Kantürk, hafta sonu yapılacak olan İstanbul Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışına ‘yeni’ otomobili Fiesta ST ile katılacak! İstanbul Rallisi için daha önce Palio’sunu eksiksiz olarak hazırladığını belirten Kantürk, sanayide bir cumartesi sohbet ederken, yakın dostu Yüksel Özgür’ün kendisine ‘yeni bir araç ile yarışma’ teklifine, C2 ile yarışma projesinin kendisine maliyeti yüksek olacak diye tereddütle yaklaşırken, bundan dört gün sonra Ford takımının Fıesta ST’leri için görüşüp anlaştıklarını söyledi.

Bu arada kendi Palio’sunu Deltasport ekibinden Serhat Öztemir’in, öğrencilerinden biri için satın aldığını, kendisinin de Fiesta ST için el sıkıştığını aktaran Kantürk, ST’lerden birini tüm bakımları yapıldıktan sonra teslim aldıklarını aktardı. Kantürk, kopilot olarak Savaş Bek’le yarışacaklarını belirterek, “O’nunla olmak ayrıca bir zevk. Tabii ki bir de Ford’da olmak!” diye konuştu.

Hafta sonu yapılacak olan ilk yarışın kendisi açısından Ford Fiesta’ya alışma yarışı olacağının altını çizen Kantürk, Ford garajında ST’nin mekanik olarak elden geçirildiğini, yine de ufak tefek yapılacakları olduğunu ama yarışa kadar biteceğini dile getirdi ve Yüksel Özgür ile ekibinden bu konularda destek aldığını sözlerine ekledi. İstanbul Şampiyonası’nda yine Farmaserv desteği ile yarışacağını söyleyen Kantürk, kosponsor olarak ta Bek’in aile şirketleri Remax-Doruk Ataşehir’in kendilerini desteklediğini belirtti.

İstanbul Rallisi’nin yeni parkuru hakkında hiç bilgisi olmadığını, organizatör kulüp İSOK’un parkuru ve etapları saklı tuttuğunu anımsatan Kantürk, “Ben zaten yalnızca kendimle yarışıyorum. Savaş’la zevk ve keyif almaya bakacağız. Eskişehir’de altı etap’ı bitirdik. Etap çıkışında Aks kestik.F ınısh’e gidemedik. Bu yarış finiş görmek gerekli hale geldi. Ona göre gideceğiz.” dedi ve ekledi;

“Ben daima İSOK yönetimine inandım. Organizasyonları minimum hata ile yapıyor.   Yeni sponsor bu emeklere inşallah katkı veriyordur. Çünkü çok emek var. Bu yarışın da çok güzel geçeceğine inanıyorum. S2000’ler olduğu kadar, duyumlarıma göre uzun zamandır yarışmayan arkadaşlarımız da katılacak. Bilhassa N2 ve A6’da kalabalık fazla olacak. Yeni katılımlar olacak. Bu da bu yarışa inananın çok olduğu. İki tane seyirci etap’ı var, ayrıca Yüksel Özgür yeni R2 Citroen C2 ile start alacak. O’nun için de çok mutlu  oldum. Seyirciler acısından çok keyif alacaklarını zannediyorum.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top